)Qæ(NSTORÆQ UKRAÇNSXKOÇ DIPLOMATÆÇ W OSOBAH (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK DLQ STUD(B., (NASPÆRANTÆW SPEC(B. "æ(NSTORÆQ(B", "æ(NSTORÆQ uKRAÇNI(B", "(NpOLÆTOLOGÆQ(B", "(NmÆVNARODNÆ WÆDNOSINI(B", "(NdERVAWNE UPRAWLÆNNQ(B" /s)E - (NtABA^NIK(B, (NdMITRO wOLODIMIROWI^(B,s; (Nm)QÆNÆSTERSTWO OSWÆTI Æ NAUKI uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NlIB(Bi(NDX(B,s, 2004)
(NwIKLADENO )QÆSTORÆ@ ROZWITKU UKRAÇNSXKOÇ DIPLOMATÆÇ W KONTEKSTÆ POLÆTI^NIH BÆOGRAFÆJ Æ DÆQLXNOSTÆ NA MÆVNARODNÆJ ARENÆ KERÆWNIKÆW ZOWNÆ[NXOPOLÆTI^NIH WÆDOMSTW uKRAÇNI WÆD (B1917 (NROKU DO SXOGODENNQ(B. (NdOSLÆDVUÃTXSQ DIPLOMATI^NA AKTIWNÆSTX URQDÆW USÆH DERVAWNIH UTWORENX(B, (N]O DÆQLI NA UKRAÇNSXKÆJ TERITORÆÇ U PERÆOD (B- (NcENTRALXNOÇ RADI(B, (NdIREKTORÆÇ(B, (NnARODNOGO sEKRETARÆATU(B, (NrADNARKOMU(B, (NdERVAWNOGO SEKRETARÆATU zunr (B- (Nzo unr TA ÆN(B. (NrOZGLQNUTO PITANNQ STANOWLENNQ TA ROZWITKU ZAHÆDNOUKRAÇNSXKOÇ DOPLOMATI^NOÇ SLUVBI Æ ÇÇ BOROTXBI ZA TERITORÆALXNU CÆLÆSNÆSTX uKRAÇNI(B. (NnAWODQTXSQ BÆOGRAFÆ^NÆ DANÆ UKRAÇNSXKIH DIPLOMATÆW(B, (N]O DA@TX ZMOGU OB(B'Ã(NKTIWNO OCÆNITI ÇH ZOWNÆ[NXOPOLÆTI^NU DÆQLXNÆSTX(B. (NdO KOVNOÇ PERSONALÆÇ DODA@TXSQ ARHÆWNÆ DOKUMENTI J MATERÆALI(B.s)E
(NtABA^NIK d(B.(Nw(B. (NdIPLOMAT)QÆQ uKRAÇNSXKOÇ nARODNOÇ rESPUBLÆKI (B((NPERÆOD cENTRALXNOÇ rADI(B). 9-108.; (NtABA^NIK d(B.(Nw(B. (NdIPLOMATÆQ uKRAÇNSXKOÇ dERVAWI(B. 109-186.; (NtABA^NIK d(B.(Nw(B. (NdIPLOMATÆQ uKRAÇNSXKOÇ nARODNOÇ rESPUBLÆKI (B( (NPERÆOD dIREKTORÆÇ(B). 187-296.; (NtABA^NIK d(B.(Nw(B. (NdIPLOMATÆQ zAHÆDNO(B-(NuKRAÇNSXKOÇ nARODNOÇ rESPUBLÆKI (B((NzAHÆDNOÇ OBLASTÆ uKRAÇNSXKOÇ nARODNOÇ rESPUBLÆKI(B). 297-348.; (NtABA^NIK d(B.(Nw(B. (NdIPLOMATÆQ uKRAÇNSXKOÇ nARODNOÇ rESPUBLÆKI (B((NnARODNOGO sEKRETARÆATU(B). 349-386.; (NtABA^NIK d(B.(Nw(B. (NdIPLOMATÆQ uKRAÇNSXKOÇ rADQNSXKOÇ sOCÆALÆSTI^NOÇ fEDERATIWNOÇ rESPUBLÆKI(B. 387-404.; (NtABA^NIK d(B.(Nw(B. (NdIPLOMATÆQ uKRAÇNSXKOÇ sOCÆALÆSTI^NOÇ rADQNSXKOÇ rESPUBLÆKI(B. 405-472.; (NtABA^NIK d(B.(Nw(B. (NdIPLOMATÆQ uKRAÇNSXKOÇ rADQNSXKOÇ sOCÆALÆSTI^NOÇ rESPUBLÆKI(B. 473-611.; (NtABA^NIK d(B.(Nw(B. (NdIPLOMATÆQ NEZALEVNOÇ uKRAÇNI (B: (NROZWITOK Æ PERSPEKTIWI(B. 625-634.;s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQs)E -- )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E -- (NdIPLOMAT)QÆQs)E; (NDIPLOMAT)QÆQs)E; (NM)QÆVNARODNÆ WÆDNOSINIs)E; (NUKRA)QÇNSXKA DIPLOMATÆQs)E