(NnAW^ALXNIJ PRAWOPISNIJ SLOWNIK UKRA)QÇNSXKOÇ MOWI (B/s)E - (NbARANNIK(B, (Nd(B. (Nh(B.,s; (NrUDENKO(B, (Nd(B. )Qæ.,s)E ((NhARK)QÆW (B:s)E (Noko(B,s, 1997)
(Nw SLOWNIK WL@^ENO ZAGALXNOWVIWANU LEKSIKU(B, (NNAJPO[IREN)QÆ[U TERMÆNOLOGÆ@(B, (NGEOGRAFÆ^NÆ NAZWI(B.s)E
(NsKOR(B.: (NS(B. 6. - (NdOD(B.: (NS(B. 402-414s
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmOWOZNAWSTWOs -- (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E; (NSLOWNIKIs; (NLEKSIKA UKRA)QÇNSXKAs)E; (NPRAWOPISs; (NORFOGRAF)QÆQs)E; (NSLOWOSPOLU^ENNQs; (NTLUMA^ENNQ SL)QÆWs)E; (NWLASN)QÆ ÆMENAs)E; (NGEOGRAF)QÆ^NÆ NAZWIs)E