(NoRFOGRAF)QÆ^NIJ SLOWNIK UKRAÇNSXKOÇ MOWI (B/s)E - (NbURQ^OK(B, (NaNDR)QÆJ aNDRÆJOWI^(B,s)E; (NoTROH(B, (Nn(B. (Nm(B.,s; (N{IPSXKA(B, (Nm(B. (Na(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAUKOWA DUMKA(B,s, 2002)
(Nw)QÆDOBRAVENNQ SU^ASNOGO STANU ROZWITKU WSÆH SFER LÆTERATURNOÇ MOWI(B, (NWKL@^A@^I NAJNOWÆ[Æ ZAPOZI^ENNQ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmOWOZNAWSTWOs -- (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E -- (NoRFOGRAF)QÆQs)E; (NDOW)QÆDNIKIs)E; (NZAGALXNOWVIWANA LEKSIKAs; (NTERM)QÆNOLOGÆ^NA LEKSIKAs)E