(NgIMNASTIKA (B:s (NU^EBNIK DLQ STUDENTOW WYS[IH U^EBNYH ZAWEDENIJ(B, (NOBU^A@]IHSQ PO SPECIALXNOSTI (B050720-(NfIZI^ESKAQ KULXTURAs ((NmOSKWA (B:s (NaKADEMIQ(B,s, 2009)
(Nw POS)QÆBNIKU ROZGLQNUTO WAVLIWÆ PITANNQ TEORÆÇ Æ METODIKI WIKLADANNQ GÆMNASTIKI QK SPORTIWNO(B-(NPEDAGOGÆ^NOÇ DISCIPLÆNI(B, (NZOKREMA OSNOWI TEHNÆKI GÆMNASTI^NIH WPRAW(B, (NOSNOWI NAW^ANNQ GÆMNASTI^NIM WPRAWAM(B, (NPOPEREDVENNQ TRAWMATIZMU(B, (NOSNOWNÆ ZASOBI GÆMNASTIKI(B, (NFORMI ORGANÆZACÆÇ ZANQTX TA ÆN(B.; (NSPECÆALXNÆ GLAWI PRISWQ^ENO ÆSTORÆÇ ROZWITKU GÆMNASTIKI(B, (NORGANÆZACÆÇ Æ PROWEDENNQ ZMAGANX(B, (NNAUKOWOÇ ROBOTI Z GÆMNASTIKI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmETODIKA WIKLADANNQ G)QÆMNASTIKIs)E; (NG)QÆMNASTIKAs)E; (NMETODIKA WIKLADANNQs; )QÆ(NSTORÆQs)E; (NROZWITOKs; (NTERM)QÆNOLOGÆQs)E; (NPOPEREDVENNQ TRAWMATIZMUs; (NG)QÆMNASTI^NÆ WPRAWIs)E; (NF)QÆZKULXTURNÆ ZALIs)E; (NG)QÆMNASTI^NÆ PLO]ADKIs)E; (NOBLADNANNQs; (NSTROJOW)QÆ WPRAWIs)E; (NZAGALXNOROZWIWALXN)QÆ WPRAWIs)E; (NPRIKLADN)QÆ WPRAWIs)E; (NG)QÆMNASTI^NE BAGATOBORSTWO(B, (NAKROBATI^NÆ WPRAWIs)E; (NHUDOVNQ G)QÆMNASTIKAs)E; (NRITM)QÆ^NA GÆMNASTIKAs)E; (NMUZI^NIJ SUPROW)QÆDs)E; (NZAGALXNOOSW)QÆTNQ [KOLAs)E; (NZANQTTQ G)QÆMNASTIKO@s)E; (NG)QÆMNASTIs)E; (NZD)QÆBNOSTÆs)E; (NSPORTIWN)QÆ TRENUWANNQs)E; (NPLANUWANNQ ROBOTIs; (NZMAGANNQs; (NORGAN)QÆZACÆQs)E; (NPROWEDENNQs; (NP)QÆDGOTOWKA W^ITELQs)E; (NF)QÆZI^NA KULXTURAs)E; (NNAUKOWA ROBOTAs