(NpROW)QÆDNIKI DUHOWNOSTÆ W uKRAÇNÆ (B:s)E (NDOW)QÆDNIK (B/s)E - (NkURAS(B, )Qæ. (Nf(B.,s)E; (NdOSW)QÆTNÆJ(B, (NoLESXs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NwI]A [KOLA(B,s, 2003)
(NnAWEDENO W)QÆDOMOSTÆ PRO [IROKU PLEQDU NAJIWDATNÆ[IH DÆQ^ÆW KULXTURI(B, (NNAUKI(B, (NSOWÆTI(B, (NCERKWI(B, (NQKÆ NA RÆZNIH ÆSTORI^NIH ETAPAH PROBUDVUWALI SUSPÆLXNU SWÆDOMÆSTX(B, (NDOLALI STAN SOCÆALXNOÇ APATÆÇ(B, (NPROPAGUWALI NARODNÆ TRADICÆÇ(B, (NOPÆKUWALISQ PROBLEMAMI DUHOWNOGO WÆDRODVENNQ Æ ROZBUDOWI uKRAÇNSXKOÇ DERVAWI(B. æ(NSTORIKO(B-(NBÆOGARFÆ^NÆ STATTÆ NE TÆLXKI MÆSTQTX ENCIKLOPEDI^NÆ DOWÆDKI PRO WIDATNIH PREDSTAWNIKÆW UKRAÇNSXKOGO NARODU(B, (NA J ROZKRIWA@TX ÇHN@ ROLX U DUHOWNOMU ROZWITKU NACÆÇ(B.s)E
(NdERVAWN)QÆ Æ GROMADSXKÆ DÆQ^Æ (B7-118; (NcERKOWNÆ DÆQ^Æ (B119-162; (NpISXMENNIKI(B, (NPUBLÆCISTI Æ WIDAWCÆ (B163-344; (NdÆQ^Æ NAUKI Æ OSWÆTI (B345-606; (NmITCÆ Æ DOSLÆDNIKI MISTECTWA (B607-778;s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NaJWAZOWSXKIJ )Qæ(B. (Nk(B.s)E; (NaKIMENKO f(B. (Ns(B.s; (NaLEKSANDROWI^ m(B. (Nm(B.s; (NaL^EWSXKA h(B. (Nd(B.s; (NaLXO[IN p(B. (Nf(B.s; (NaNTONENKO(B-(NdAWIDOWI^ b(B. (Nd(B.s; (NaNTONI^ b(B.-)Qæ. (Nw(B.s)E; (NaNTONOWI^ w(B. (Nb(B.s; (NaNTONOWI^ d(B. (Nw(B.s; (NaPOSTOL d(B. (Np(B.s; (NaRDAN )Qæ(B.s)E; (NaRKAS m(B. (Nm(B.s; (NaFANASX)QÃW(B-(N~UVBINSXKIJ o(B. (Ns(B.s)E; (NbAVAN m(B. (Np(B.s; (NbAVANSXKIJ p(B. )Qæ.s)E; (NbAZIL)QÆ k(B. (Nm(B.s)E; (NbALEJ s(B. (Nw(B.s; (NbALXMEN q(B. (Np(B.s; (NbANDERA s(B. (Na(B.s; (NbARANOWI^ l(B.s; (NbARW)QÆNSXKIJ w(B. (Ng(B.s)E; (NbARW)QÆNSXKIJ w(B. (No(B.s)E; (NbARW)QÆNSXKIJ o(B. (Ng(B.s)E; (NbA^INSXKIJ a(B.s; (NbERDQ)QÃW m(B. (No(B.s)E; (NbEREZOWSXKIJ m(B. (Ns(B.s; (NbERETT)QÆ w(B. æ.s)E; (NbERETT)QÆ o(B. (Nw(B.s)E; (NbERINDA p(B.s; (Nb)QÆDNOW w(B.(No(B.s)E; (Nb)QÆDNOW w(B.(No(B.s)E; (Nb)QÆLECXKIJ o(B. æ.s)E; (Nb)QÆLECXKIJ o(B. æ.s)E; (Nb)QÆLECXKIJ(B-(NnOSENKO p(B. (Np(B.s)E; (Nb)QÆLODÆD æ(B. (Nk(B.s)E; (Nb)QÆLOZERSXKIJ w(B. (Nm(B.s)E; (Nb)QÆLOKUR k(B. (Nw(B.s)E; (Nb)QÆR@KOW m(B. (No(B.s)E; (NbOBINSXKIJ w(B. (Np(B.s; (NbOGU[EWI^ f(B.-(Nb(B. (Nk(B.s; (NbOVKO s(B. (Nz(B.s; (NbOJ^UK m(B. (Nl(B.s; (NbOLHOW)QÆTÆNOW ã(B. (No(B.s)E; (NbORECXKIJs; (NbORTNQNSXKIJ d(B. (Ns(B.s; (NbOR]AK )Qæ(B.s)E; (NbRANDT r(B. (Nf(B.s; (NbR@HOWECXKIJ )Qæ(B. (Nm(B.s)E; (NbUDZINOWSXKIJ w(B.s; (NbUDOLOWI^ a(B. (Ns(B.s; (NbU^MA a(B.s; (NwAGILEWI^ )Qæ(B. (Nm(B.s)E; (NwASILENKO g(B. (Nk(B.s; (NwASILXK)QÆWSXKIJ g(B. (Np(B.s)E; (NwASILXK)QÆWSXKIJ s(B. æ.s)E; (NwAHNQNIN a(B. (Nk(B.s; (NwA]ENKO g(B. (Ng(B.s; (NwEDELX a(B. (Nl(B.s; (NwELI^KO s(B. (Nw(B.s; (NwERBICXKIJ m(B. (Nm(B.s