(NoSNOWI EKOLOG)QÆ^NIH ZNANX (B:s)E (NPROBNIJ P)QÆDRU^NIK DLQ U^NÆW (B10-11 (NKLASÆW ZAGALXNOOSWÆTNÆH ZAKLADÆW (B/s)E - (Nb)QÆLQWSXKIJ(B, (NgEORGÆJ oLEKSÆJOWI^(B,s)E; (NfURDUJ(B, (Nr(B. (Ns(B.s; (NkOST)QÆKOW(B, æ. (N`(B.s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NlIB)QÆDX(B,s)E, 2000)
[(NrOZGLQDA@TXSQ OSNOWN)QÆ PITANNQ EKOLOGÆÇ TA NASLÆDKI WPLIWU DÆQLXNOSTÆ L@DINI NA DOWKÆLLQ(B].s)E
(NrEKOM(B. (NPOKAV^(B.: (NS(B. 332-334. - (NsLOW(B. (NTERM)QÆNÆW(B: (NS(B. 321-331s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NeKOLOG)QÆQs)E -- 10-11 (NKLASs; (NEKOLOG)QÆ^NÆ KATASTROFIs)E; (N\KOLOGI^ESKIE KATASTROFYs; (NB)QÆOSFERAs)E; (NBIOSFERAs; (NB)QÆOGEOCENOZIs)E; (NBIOGEOCENOZYs; (NEKOLOG)QÆ^NÆ ZAKONIs)E; (N\KOLOGI^ESKIE ZAKONYs; (NGEOEKOLOG)QÆQs)E; (NGEO\KOLOGIQs; (NNOOSFERAs; (NTEHNOEKOLOG)QÆQs)E; (NTEHNO\KOLOGIQs; (NSOC)QÆOEKOLOGÆQs)E; (NSOCIO\KOLOGIQs; (N\KOLOGIQ ^ELOWEKAs; (NEKOLOG)QÆQ L@DINIs)E; (NEKOLOG)QÆ^NÆ PROBLEMI uKRAÇNIs)E; (N\KOLOGI^ESKIE PROBLEMY uKRAINYs; (N^ORNOBILXSXKA KATASTROFAs; (N^ERNOBYLXSKAQ KATASTROFAs; (NEKOLOG)QÆ^NA POLÆTIKA uKRAÇNIs)E; (N\KOLOGI^ESKAQ POLITIKA uKRAINYs; 10-10 (NKLASs; (NP)QÆDRU^NIKs)E