(NsU^ASNA UKRA)QÇNSXKA DÆLOWA MOWA (B:s)E (NP)QÆDRU^NIK (B/s)E - (NzUBKOW(B, (Nm(B. (Ng(B.,s ((NhARK)QÆW (B:s)E (NtORS)QÆNG(B,s)E, 2003)
(Np)QÆDRU^NIK MÆSTITX HARAKTERISTIKU FUNKCÆONALXNIH STILÆW SU^ASNOÇ UKRAÇNSXKOÇ LÆTERATURNOÇ MOWI(B. (NnAWEDENO TIPOWÆ ZRAZKI RUKOPISNIH DOKUMENTÆW(B, Ç(NH KLASIFÆKACÆ@(B, (NSKLADOWÆ TA WIMOGI DO UKLADANNQ(B. (NpRAWILA W ROZDÆLÆ (S0(NoRFOGRAFÆQ(S1 (NWRAHOWU@TX OSTANNÆ ZMÆNI PRAWOPISU J AKCENTU@TX UWAGU NA OSOBLIWOSTQH UVIWANNQ ^ASTIN MOWI W DÆLOWODSTWÆ(B. (NrOZDÆL (S0(NuSNE DÆLOWE MOWLENNQ(S1 (NWKL@^AÃ OSNOWI KULXTURI MOWLENNQ(B. (NzAPITANNQ TA ZAWDANNQ DLQ SAMOKONTROL@ DOPOMOVUTX SAMOSTÆJNO POWTORITI TEORETI^NIJ MATERÆAL(B. (NwPRAWI PRIZNA^ENO DLQ ZAKRÆPLENNQ NABUTIH ZNANX(B. (NdODATKI MÆSTQTX(B: (NSLOWNI^OK WÆDMÆNNOSTEJ SLOWOWVIWANNQ(B; (NSKORO^ENNQ SLÆW Æ SLOWOSPOLU^ENX(B; (NROSÆJSXKO(B-(NUKRAÇNSXKIJ SLOWNIK TIPOWIH MOWNIH ZWOROTÆW(B; (NPONAD (B500 (NSLÆW ÆZ LÆTERO@ (S0(NG(S1(B; (NWLASNÆ NAZWI(B. (NdLQ WIKLADA^ÆW SEREDNXOÇ TA WI]OÇ [KOLI(B, (NU^NÆW(B, (NSTUDENTÆW(B, (NA TAKOV DLQ WSÆH(B, (NHTO PRAGNE GRAMOTNO Æ PRAWILXNO UKLADATI SU^ASNÆ DÆLOWÆ PAPERI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NuKRA)QÇNSXKA MOWA(B, (NDÆLOWAs)E; (NMOWA DOKUMENT)QÆWs)E; (NORFOGRAF)QÆQs)E; (NMORFOLOG)QÆQs)E; (NGRAF)QÆKAs)E