)Qæ(NSTORÆQ MÆSTA kIÃWA (B/s)E - (NbERLINSXKIJ(B, (NmAKSIM fEDOROWI^(B,s; (NbRAJ^EWSXKIJ(B, (Nm(B. (N`(B.,s; (NpUGA^OWA(B, (No(B. (Nl(B.,s; (NaKADEM)QÆQ NAUK uKRAÇNSXKOÇ rsrs)E; (NaRHEOGRAF)QÆ^NA KOMÆSÆQs)E; )Qæ(NNSTITUT ARHEOLOGÆÇs)E; )Qæ(NNSTITUT ÆSTORÆÇs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAUKOWA DUMKA(B,s, 1991)
(Nu KNIZ)QÆ ÆSTORÆQ MÆSTA PODAÃTXSQ NA FONÆ ZAGALXNOGO ROZWITKU uKRAÇNI(B, (NJOGO TOPOGRAFO(B-(NARHEOLOGÆ^NIJ OPIS(B. (NwONA CÆNNA NE TÆLXKI BAGATO@ DVERELOZNAW^O@ BAZO@ (B( (NSTARODAWNÆ LÆTOPISI TA HRONÆKI(B, (NMEMUARI(B, (NARHÆWNÆ DOKUMENTI(B, (NCERKOWNÆ RUKOPISI(B), (NA J SWÆD^ENNQMI AWTORA ]ODO TOPOGRAFÆÇ TA PAM(B'(NQTOK DAWNXOKIÇWSXKOGO CENTRU DO JOGO REKONSTRUKCÆÇ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E -- )Qæ(NSTORÆQ kIÃWAs)E; (NDAWN)QÆ MÆSTAs)E; (NKNQZ)QÆWSTWOs)E; (NTATARIs