)Qæ(NNKL@ZIWNA OSWÆTA (B: (NREALÆÇ TA PERSPEKTIWI (B:s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (NkOLUPA)QÃWA(B, (NaLLA(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NsAMM)QÆT(B-(NkNIGA(B,s)E, 2009)
(Nu MONOGRAF)QÆÇ PODANO ÆSTORIKO(B-(NPEDAGOGÆ^NE UZAGALXNENNQ NAUKOWO(B-(NTEORETI^NIH PÆDHODÆW DO PROCESU ZALU^ENNQ OSÆB Z OBMEVENIMI MOVLIWOSTQMI ZDOROW(B'(NQ U ZAGALXNOOSWÆTNÆJ PROSTÆR(B; (NWIZNA^ENO PONQTÆJNO(B-(NTERMÆNOLOGÆ^NE POLE ÆNKL@ZIWNOÇ OSWÆTI(B; (NPROANALÆZOWANO MÆVNARODNE TA UKRAÇNSXKE ZAKONODAWSTWO STOSOWNO NAW^ANNQ OSÆB Z OBMEVENIMI MOVLIWOSTQMI ZDOROW(B'(NQ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NNKL@ZIWNA OSWÆTAs)E; )QÆ(NNKL@ZÆQs)E; )QÆ(NNKL@ZIWNA OSWÆTAs)E; (NDOSW)QÆD ZAKORDONNIJs)E; (NuKRA)QÇNA ZAKONDAWSTWOs)E