(NdWA GETXMANI (B/s - (NhOTKEWI^(B, (NgNAT mARTINOWI^(B,s; (NgAWRIL@K(B, (No(B. )Qæ.,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NdN)QÆPRO(B,s)E, 1991)
(Nw POL)QÆ ZORU AWTORA DWÆ POSTATÆ ÆSTORI^NOGO MINULOGO UKRAÇNSXKOGO NARODU(B, (NDWA GETXMANI(B, (NPER[IJ Z QKIH (B- (NbOGDAN hMELXNICXKIJ STOQW BÆLQ WITOKÆW ÆDEÇ UKRAÇNSXKOÇ DERVAWNOSTÆ(B, (NA DRUGIJ æWAN mAZEPA NAMAGAWSQ WTÆLITI C@ ÆDE@ W VITTQ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NhMELXNICXKIJ b(B.s; (NmAZEPA )Qæ(B.s)E; )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E -- (NuKRA)QÇNSXKA DERVAWNÆSTXs)E -- (NpERSONAL)QÆÇs)E