(NmIHAJLO dRAGOMANOW (B:s (NvITTQ )QÆ TWOR^ÆSTX (B/s)E - (NfED^ENKO(B, (NpAWLO mAKSIMOWI^(B,s; (NgEREJLO(B, (Ns(B. (No(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NdN)QÆPRO(B,s)E, 1991)
(NaWTOR ROZPOW)QÆDAÃ PRO SKLADNE VITTQ(B, (NBAGATU TWOR^U SPAD]INU m(B. (Np(B. (NdRAGOMANOWA (B- (NWIDATNOGO MISLITELQ Æ W^ENOGO ZÆ SWÆTOWIM ÆM(B'(NQM(B, (NODNOGO Z NAJWÆDOMÆ[IH GROMADSXKIH DÆQ^ÆW TA PISXMENNIKÆW MINULOGO STOLÆTTQ(B, (NZ(B'(NQSOWUÃ JOGO ROLX TA MÆSCE U WIZWOLXNOMU RUSÆ rOSÆÇ TA uKRAÇNI(B, (NW KULXTURNOMU VITTÆ WSXOGO SLOW(B'(NQNSXKOGO SWÆTU(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NdRAGOMANOW m(B.s; )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E -- (NpERSONAL)QÆQs)E