)Qæ(NWAN sÆRKO (B:s)E (NZB)QÆRNIK (B: (NDLQ SEREDNXOGO TA STAR[OGO [KÆLXNOGO WÆKU (B/s)E - (N~UJKO(B, (Nw(B. (Nl(B.,s; (NmU[KETIK(B, (N`(B. (Nm(B.,s; (NwASILENKO(B, (Ns(B. (Nw(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NwESELKA(B,s, 1992)
(NdO ZB)QÆRNIKA UWÆJ[LI URIWKI Z LÆTOPISU sAMÆJLA wELI^KA(B, Æ(NSTORÆOGRAFÆ^NA PRACQ d(B. æ. (NqWORNICXKOGO (B"æ(NWAN dMITROWI^ sÆRKO(B, (NSLAWNIJ KO[OWIJ OTAMAN WÆJSXKA ZAPOROZXKIH NIZOWIH KOZAKÆW(B", (NNARODNÆ DUMI(B, (NPÆSNÆ TA LEGENDI(B, (NLISTI(B, (NZ QKIH POSTAÃ OBRAZ KOLOSALXNOÇ OSOBISTOSTÆ(B, (NNEPEREMOVNOGO LICARQ(B, (NSAMOWÆDDANOGO ZAHISNIKA UKRAÇNSXKOGO NARODU æWANA sÆRKA(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Ns)QÆRKO æ(B.s)E; )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E -- (NzAPOROZXKA s)QÆ^s)E -- (NpERSONAL)QÆQs)E