"(NuKRA)QÇNSXKA ÆDEQ(B" (Nm(B. (NgRU[EWSXKOGO(B: Æ(NSTORÆQ Æ SU^ASNÆSTX (B/s)E - (NkOPILENKO(B, (No(B. (Nl(B.,s; (Nw)QÆTRU^ENKO(B, (No(B. (Nn(B.,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NlIB)QÆDX(B,s)E, 1991)
(Nu MONOGRAF)QÆÇ NA OSNOWÆ ANALÆZU TWOR^OÇ SPAD]INI m(B. (Ns(B. (NgRU[EWSXKOGO ROBITXSQ SPROBA DATI OB(B'Ã(NKTIWNU OCÆNKU POLÆTIKO(B-(NPRAWOWOÇ KONCEPCÆÇ W^ENOGO(B. (NdOSLÆDVENNQ ÇÇ SERCEWINI (B- "(NUKRAÇNSXKOÇ ÆDEÇ(B" - (NWÆN PO^INAÃ Z NAJDAWNÆ[IH ^ASÆW Æ DOWODITX DO PODÆJ (B1917(NR(B. (NoSOBLIWU UWAGU AWTORA PRIWERTAÃ DOLQ ÆDEJ gRU[EWSXKOGO W TOJ PERÆOD(B, (NKOLI JOMU DOWELOSQ STATI NA ^OLÆ cENTRALXNOÇ rADI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E -- (NcENTRALXNA rADAs -- (NpERSONAL)QÆÇs)E