(NnARIS )QÆSTORÆÇ kIÇWSXKOÇ ZEMLÆ WÆD SMERTÆ qROSLAWA DO KÆNCQ (BXIV (NSTORÆ^^Q (B/s)E - (NgRU[EWSXKIJ(B, (NmIHAJLO sERG)QÆJOWI^(B,s)E; (NtOLO^KO(B, (Np(B. (Np(B.,s; (NaKADEM)QÆQ NAUK uKRAÇNSXKOÇ rsrs)E; )Qæ(NNSTITUT ARHEOLOGÆÇs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAUKOWA DUMKA(B,s, 1991)
(NpER[A PRACQ WIDATNOGO UKRA)QÇNSXKOGO W^ENOGO(B, (NNAPISANA ]E NA STUDENTSXKÆJ LAWÆ(B. (Nu NÆJ NA [IROKOMU DVERELXNOMU MATERÆALÆ WISWÆTL@ÃTXSQ POLÆTI^NA ÆSTORÆQ kIÇWSXKOÇ ZEMLÆ(B, ÇÇ (NEKONOMÆKA(B, (NKULXTURA TA RELÆGÆQ(B.s)E
(NdOD(B.: (NS(B. 513-514. - (NgEOGR(B. (NPOKAV^(B.: (NS(B. 515-517s
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQs)E -- )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E; (NKI)QÇWSXKÆ KNQZÆs)E; (NPEREQSL)QÆWSXKÆ ZEMLÆs)E; (NEKONOM)QÆ^NIJ ZANEPAD kIÃWAs)E; (NDAWNXORUSXKE SUSP)QÆLXSTWOs)E; (NKI)QÇWSXKA MITROPOLÆQs)E