(NrQTUWANNQ uKRA)QÇNI (B:s)E (NNAUKOWO(B-(NPOPULQRNA L)QÆTERATURA (B/s)E - (NoG)QÆÃNKO(B, æ.s)E (NmITROPOLIT )QæLLARÆON(B,s)E; (NtIMO[IK(B, (Nm(B. (Ns(B.,s; (NtIMO[IK(B, (Nn(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NnA[A KULXTURA )QÆ NAUKA(B,s)E, 2005)
(NoSNOWU CXOGO WIDANNQ SKLALI DOS)QÆ NE DRUKOWANÆ W uKRAÇNÆ AWTOBÆOGRAFÆ^NÆ PRACÆ WÆDOMOGO W^ENOGO(B, (NDERVAWNOGO Æ RELÆGÆJNOGO DÆQ^A(B, (NZ(B-(NPOMÆV QKIH (B- "(NmOÃ VITTQ(B", "(NrQTUWANNQ uKRAÇNI(B", "(NnA gOLGOTÆ(B", "(NkNIGA NA[OGO BUTTQ NA ^UVINÆ(B".s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQs)E -- )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E; (NBATXK)QÆW]INAs)E; (NR)QÆDNIJ NARODs)E; (NPRAWOSLAWNA W)QÆRAs)E