(NwELIKA bRITAN)QÆQ W MÆVNARODNIH ORGANÆZACÆQH (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NqKOWENKO(B, (NnATAL)QÆQ lEONÆDÆWNA(B,s)E; (NkI)QÇWSXKIJ NACÆONALXNIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ tARASA {EW^ENKAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NkI)QÇWSXKIJ UNÆWERSITET(B,s)E, 2011)
(NwISW)QÆTLENO OSOBLIWOSTÆ POLÆTI^NOGO USTRO@ wELIKOÇ bRITANÆÇ(B, (NA TAKOV UNÆKALXNOGO OB(B'Ã(NDNANNQ DERVAW (B- (NsPÆWDRUVNOSTÆ nACÆJ(B. (NpOKAZANO WNESOK KRAÇNI U STWORENNQ TA FUNKCÆONUWANNQ SU^ASNIH MÆVNARODNIH ORGANÆZACÆJ(B:(Noon(B, ã(Ns(B, (Nnato(B. (NgOLOWNU UWAGU ZOSEREDVENO NA DÆQLXNOSTÆ sPOLU^ENOGO kOROLÆWSTWA W MÆVNARODNIH ORGANÆZACÆQH QK OSOBLIWOMU ASPEKTÆ ZOWNÆ[NXOÇ POLÆTIKI DERVAWI(B, ÇÇ (NPRIHILXNOSTÆ DO POGLIBLENNQ BAGATOSTORONNOSTÆ QK GOLOWNOGO ÆNSTRUMENTU W ZABEZPE^ENNÆ MIRU Æ STABÆLXNOSTÆ W SU^ASNOMU SWÆTÆ(B. (NnAGOLO[ENO NA OSOBLIWOSTQH BRITANSXKIH PÆDHODÆW DO BAGATXOH PRINCIPOWIH PITANX ROZWITKU TA DÆQLXNOSTÆ MÆVNARODNIH ORGANÆZACÆJ NA RÆZNIH ETAPAH ÇHNXOGO FUNKCÆONUWANNQ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpOL)QÆTOLOGÆQs)E; (NBRITANSXKIJ PARLAMENTARIZMs; (NKONSTITUC)QÆQs)E; (N^LENSTWO W )Qãss)E; (ND)QÆQLXNÆSTX W natos)E; (Noons