(NuPROWADVENNQ MULXTIPROF)QÆLXNOGO NAW^ANNQ W STAR[ÆJ [KOLÆ znz (B:s)E (NMETODI^NIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (Nn)QÆCU(B, (N`RÆJ gEORGÆJOWI^(B,s)E; (NkI)QÇWSXKIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ bORISA gRÆN^ENKAs)E; )Qæ(NNSTITUT PÆSLQDIPLOMNOÇ PEDAGOGÆ^NOÇ OSWÆTIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NkI)QÇW(B. (NUN(B-(NT ÆM(B. (Nb(B. (NgRÆN^ENKA(B,s)E, 2013)
(NzM)QÆSTOWE NAPOWNENNQ KNIGI FORMUÃ KONCENTROWANE Æ SISTEMATIZOWANE UQWLENNQ PRO SUTNÆSTX(B, (NMODELX Æ TEHNOLOGÆ@ MULXTIPROFÆLXNOGO NAW^ANNQ U STAR[ÆJ [KOLÆ znz Æ JOGO PRAKTI^NU ZNA^IMÆSTX(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpEDAGOG)QÆKAs)E -- (NdIDAKTIKAs; (NpROCES NAW^ANNQs -- (NtEHNOLOG)QÆÇ NAW^ANNQs)E; (NPROFES)QÆJNA SPRQMOWANÆSTXs)E; (NPROF)QÆLXNE NAW^ANNQs)E; (NROZKLAD UROK)QÆWs)E