(Nz ROSI )QÆ WODI(B... :s)E [(NPOEZ)QÆQ(B] /s)E - (NwASQNOWI^(B, (NgRIGOR)QÆJ pETROWI^(B,s)E ((NlXW)QÆW (B:s)E (NnORMA(B,s, 2013)
(Nu POETI^N)QÆJ ZBÆRCÆ (B"(Nz ROSI Æ WODI(B" (NWÆDOMOGO UKRAÇNSXKOGO POETA(B, (NPEDAGOGA(B, (NFÆLOSOFA(B, (NPROFESORA(B, (NKAPÆTANA (B1 (NRANGU (B- (NODNIM SLOWOM(B, (NNADZWI^AJNOÇ L@DINI gRIGORÆQ wASQNOWI^A(B, (NPREDSTAWLENO U POETI^NÆJ FORMÆ PONAD WÆSÆMDESQT PRISWQT(B, (NWÆTANX(B, (NEPÆGRAM ADRESOWANIH NEORDINARNIM OSOBISTOSTQM(B. (NaWTOR NARODIWSQ W SELÆ sTARIJ pEREÇZD oWRUCXKOGO RAJONU vITOMIRSXKOÇ OBLASTÆ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- (NpOEZ)QÆQs)E