(NmIKOLA )QæWANOWI^ pIROGOW (B- (NWIDATNIJ HÆRURG(B, (NPEDAGOG Æ GROMADSXKIJ DÆQ^ (B:s)E ((NDO (B200-(NR)QÆ^^Q WÆD DNQ NARODVENNQ(B) : (NBÆBLÆOGRAFÆ^NIJ POKAV^IK (B/s)E - (NpONOMARENKO(B, (Nl(B. (No(B.,s; (NsTELXMAH(B, (Nn(B. (Na(B.,s; (Np)QÃÃWA(B, (Ns(B. (Np(B.,s)E; (NbONDAR(B, (Nl(B. (Ns(B.,s; (NrOGOWA(B, (Np(B. )Qæ.,s)E; (NbEREZ)QÆWSXKA(B, (Nl(B. (Nd(B.,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NpEDAGOG)QÆ^NA DUMKA(B,s)E, 2011)
(NsXOMIJ WIPUSK B)QÆOBÆBLÆOGRAFÆ^NOGO POKAV^IKA SERÆÇ (B"(NwIDATNÆ PEDAGOGI SWÆTU(B"(NPRISWQ^ENIJ NAUKOWO(B-(NPEDAGOGÆ^NÆJ(B, (NADMÆNÆSTRATIWNÆJ TA GROMADSXKÆJ DÆQLXNOSTÆ mIKOLI æWANOWI^A pIROGOWA (B(1810-1881) - (NWSESWÆTNXO WÆDOMOGO HÆRURGA(B, (NPATOLOGOANATOMA(B, (NPEDAGOGA(B, (NPROSWÆTITELQ(B-(NDEMOKRATA(B, (NGROMADSXKOGO DÆQ^A(B, (NPROFESORA(B, (N^LENA(B-(NKORESPONDENTA rOSÆJSXKOÇ an(B, (NOSNOWOPOLOVNIKA WOÃNNO(B-(NPOLXOWOÇ HÆRURGÆÇ TA HÆRURGÆ^NOÇ ANATOMÆÇ(B, (NPROFESORA J KERÆWNIKA æNSTITUTU PRAKTI^NOÇ ANATOMÆÇ pETERBUZXKOÇ MEDIKO(B-(NHÆRURGÆ^NOÇ AKADEMÆÇ(B, (NU^ASNIKA sEWASTOPOLXSXKOÇ OBORONI (B1854-1855 (NROKÆW(B, (NDÆQ^A NARODNOÇ OSWÆTI W rOSÆJSXKÆJ ÆMPERÆÇ(B, (NZOKREMA NA UKRAÇNSXKIH ZEMLQH(B, (NODNOGO Z REFORMATORÆW SISTEMI OSWÆTI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpIROGOW m(B. )Qæ.s)E; (NpEDAGOG)QÆKAs)E -- (NpERSONAL)QÆÇs)E; (Nh)QÆRURGÆQs)E -- (NpERSONAL)QÆÇs)E; (NTWORI m(B.)Qæ. (NpIROGOWAs)E; (NPEDAGOG)QÆ^NA SPAD]INA m(B.æ.(NpIROGOWAs)E; (NPEDAGOG)QÆ^NÆ ÆDEÇ m(B.æ.(NpIROGOWAs)E