)Qæ(NWAN kOTLQREWSXIJ U [KOLÆ (B:s)E (NPOS)QÆBNIK DLQ W^ITELÆW (B/s)E - (NtKA^ENKO(B, (NnIKIFOR sTEPANOWI^(B,s; (NhODOSOW(B, (NkARP oSTAPOWI^s; (N{PORTENKO(B, (Nl(B. (No(B.,s; (NhROPKO(B, (Np(B. (Np(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NrADQNSXKA [KOLA(B,s, 1977)
(Nu CXOMU POS)QÆBNIKU [IROKO ROZGLQNUTO VITTÃWIJ Æ TWOR^IJ [LQH FUNDATORA NOWOÇ UKRAÇNSXKOÇ LÆTERATURI (B- æ. (Np(B. (NkOTLQREWSXKOGO(B, (NPROANALÆZOWANO JOGO TWORI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NkOTLQREWSXKIJ )Qæ(B. (Np(B.s)E; (Nl)QÆTERATUROZNAWSTWOs)E -- (Nl)QÆTERATURNA KRITIKAs)E -- (NpERSONAL)QÆQs)E