(NoSQGNENNQ OSW)QÆTI(B: (NPÆDSUMKI hh STOLÆTTQ (B/s)E - (NoGNEW(B'(N@K(B, (Nw)QÆKTOR oLEKSANDROWI^(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAW^ALXNA KNIGA(B,s, 2003)
(Nu KNIZ)QÆ ROZGLQDA@TXSQ ÆSTORI^NO ZUMOWLENÆ PROCESI ROZWITKU WÆT^IZNQNOÇ OSWÆTI (BXX (NST(B. (NoSOBLIWU UWAGU PRIDÆLENO PERELOMNIM PERÆODAM ÆSTORÆÇ TA ÇH WPLIWU NA FORMUWANNQ WÆDPOWÆDNIH OSWÆTNÆH MODELEJ(B, (NZMÆST TA SISTEMU OSWÆTI(B. æ(NSTORÆOSOFSXKIJ ANALÆZ(B, (NBAGATIJ FAKTI^NIJ MATERÆAL(B, (NZWERNENNQ DO DVEREL DA@TX MOVLIWÆSTX POBA^ITI TENDENCÆÇ TA ZAKONOMÆRNOSTÆ STANOWLENNQ NACÆONALXNOÇ SISTEMI OSWÆTI(B. (NdLQ STUDENTÆW(B, (NASPÆRANTÆW(B, (NNAUKOWCÆW TA PRAKTI^NIH PRACÆWNIKÆW OSWÆTNXOÇ GALUZÆ(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: (NS(B. 107-111 (79 (NNAZW(B)s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NoSW)QÆTAs)E; (NNAC)QÆONALXNA [KOLAs)E; (NUN)QÆFÆKACÆQ OSWÆTIs)E; (NFUNKC)QÆÇ OSWÆTIs)E; (NKONFL)QÆKT EPOHs)E; (NDESTAL)QÆNÆZACÆQs)E