(Nl@DINA (B- (NKULXTURA (B- )QÆ(NSTORÆQ (B/s)E - (NoGNEW(B'(N@K(B, (Nw)QÆKTOR oLEKSANDROWI^(B,s)E; (NkRAW^ENKO(B, (NpETROs ((NkI)QÇW (B:s)E (NgENEZA(B,s, 1999)
(NkNIGA M)QÆSTITX FÆLOSOFSXKO(B-(NSOCÆOLOGÆ^NE DOSLÆDVENNQ WZAÃMOZW(B'(NQZKÆW L@DINI(B,(NKULXTURI TA ÆSTORÆÇ(B. (NaWTORI ROZGLQDA@TX METODOLOGÆ^NÆ OSNOWI(B, (NSWOÃRÆDNÆSTX(B, (NSOCÆALXNÆ FUNKCÆÇ ÆSTORÆÇ QK NAUKI Æ NAW^ALXNOGO PREDMETU(B, (NMÆSCE Æ ROLX ÆSTORÆÇ W KULXTURÆ(B, (NOSWÆTÆ TA WIHOWANNÆ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆOGRAFÆQs)E; (NOSW)QÆTAs)E; (NWIHOWANNQs