(NpSIHOSINERGETI^N)QÆ OSOBLIWOSTÆ STALIH TA KRIZOWIH PERÆODÆW VITTQ L@DINI (B:s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (N~EPA(B, (Nm(B.-(Nl(B. (Na(B.s; (NmACENKO(B, (Nw(B. (Nf(B.s; (NmACENKO(B, (Nv(B. (Nm(B.s; (NtERE]UK(B, (Na(B. (Nd(B.s; (N~EPI(B, (Nm(B.-(Nl(B. (Na(B.,s; )Qæ(NNSTITUT PSIHOLOGÆÇ ÆMENÆ g(B. (Ns(B. (NkOST@KA napn uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NpEDAGOG)QÆ^NA DUMKA(B,s)E, 2015)
(Nu KOLEKTIWN)QÆJ MONOGRAFÆÇ(B, (NDOSLÆDVENO NAJPO[IRENÆ[Æ KONFLÆKTOGENNÆ SITUACÆÇ(B, (N]O SPRI^IN@@TX WINIKNENNQ KRIZOWIH QWI] U RÆZNIH SKLADOWIH DUHOWNOSTÆ(B, (NWIZNA^ENO TIPI KONFLÆKTÆW(B, (N]O WINIKA@TX WNASLÆDOK ZAZNA^ENIH WI]E SITUACÆJ(B, (NWIQWLENO NEGATIWNÆ KRIZOWÆ QWI]A(B, (N]O DETERMÆNOWANÆ RÆZNIMI TIPAMI KONFLÆKTÆW(B. (NdOSLÆDVENO DINAMÆKU ZAZNA^ENIH KONFLÆKTÆW(B. (NwIOKREMLENO TA ROZKRITO SUB(B'Ã(NKTIWNÆ TA OB(B'Ã(NKTIWNÆ ^INNIKI WINIKNENNQ KRIZOWIH PERÆODÆW STANOWLENNQ ÆNDIWÆDUALXNOSTÆ(B. (NrOZROBLENO PONQTÆJNIJ APARAT DOSLÆDVENNQ(B. (NpROWEDENO PSIHOLOGÆ^NIJ ANALÆZ TA TIPOLOGÆZACÆ@ KONFLÆKTÆW(B, (N]O WINIKA@TX PÆD ^AS STANOWLENNQ OKREMIH SKLADOWIH OSOBISTOSTÆ(B. (NdOWEDENO(B, (N]O DVERELOM ROZWITKU OSOBISTOSTÆ Ã PERELOMNÆ WÆKOWÆ KRIZI(B, (N]O WIMAGA@TX ZMÆNI STAWLENNQ DO SEBE Æ SWOGO VITTQ(B, (NPEREBUDOWI SISTEMI SAMOREGULQCÆÇ(B. (Nz(B'(NQSOWANO(B, (NQKIM ^INOM USWÆDOMLENE ADEKWATNE BA^ENNQ WLASNOGO VITTQ STIMUL@Ã PO[UK KONSTRUKTIWNIH WIHODÆW ÆZ KRIZI TA MOBÆLÆZUÃ WNUTRÆ[NÆ RESURSI DO PEWNIH EWOL@CÆJNIH ZMÆN W VITTÆ(B. (NmONOGRAFÆQ ADRESOWANA PSIHOLOGAM(B-(NNAUKOWCQM TA PRAKTI^NIM PSIHOLOGAM(B, (NWIKLADA^AM(B, (NPEDAGOGAM(B, (NASPÆRANTAM(B, (NSTUDENTAM wnz(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NZAGALXNOPSIHOLOG)QÆ^NÆ PROBLEMIs)E; (NKRIZOWIJ PER)QÆODs)E; (NW)QÆKOWÆ KRIZIs)E; (NPSIHOLOG)QÆ^NA TEORÆQs)E; (NPRAKTIKAs