(NpSIHOLOG)QÆ^NÆ MEHANÆZMI ADAPTACÆÇ DEWÆANTÆW DO SU^ASNOGO SOCÆOKULXTURNOGO SEREDOWI]A (B:s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (NmAKSIMOWA(B, (Nn(B. (N`s; (NgRISX(B, (Na(B. (Nm(B.s; (NmAN)QÆLO(B, æ. (Nf(B.s)E; (NmAKSIMOWA(B, (Nn(B. (N`(B.,s; )Qæ(NNSTITUT PSIHOLOGÆÇ ÆMENÆ g(B. (Ns(B. (NkOST@KA napn uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NpEDAGOG)QÆ^NA DUMKA(B,s)E, 2015)
(Nu KOLEKTIWN)QÆJ MONOGRAFÆÇ(B, (NROZGLQDA@TXSQ PSIHOLOGÆ^NÆ MEHANÆZMI ADAPTACÆÇ DEWÆANTÆW DO SU^ASNOGO SOCÆOKULXTURNOGO SEREDOWI]A ^EREZ ANALÆZ OSOBLIWOSTEJ ÇH FUNKCÆONUWANNQ NA PRIKLADÆ oBRAZU q(B, (NCÆNNÆSNO(B-(NSMISLOWOÇ SFERI(B, (NREFLEKSÆÇ(B, (NEMPATÆÇ(B, (NAMOREGULQCÆÇ(B, (NEMOCÆJNOÇ SFERI(B. (NwIZNA^AÃTXSQ(B, (N]O PROCES SOCÆALXNOÇ ADAPTACÆÇ OSÆB Z DEWÆANTNO@ POWEDÆNKO@ PEREDBA^AÃ WIZNA^ENNQ RÆZNOWIDU DEWÆANTNOÇ POWEDÆNKI TA TIPU JOGO SOCÆALXNOÇ DEZADAPTACÆÇ BEZWÆDNOSNO DO POWEDÆNKOWIH PROQWÆW(B. (NoBOW(B'(NQZKOWO@ UMOWO@ ADAPTACÆÇ Ã WKL@^ENNQ DEWÆANTA U NOWU SISTEMU STOSUNKÆW TA ZMÆNI JOGO SWÆTOSPRIJNQTTQ(B. (NcE W SWO@ ^ERGU STANE PO[TOWHOM DO NOWOGO STAWLENNQ DO SEBE(B, (N]O Ã PSIHOLOGÆ^NIM PÆDÀRUNTQM PROCESU SOCÆALXNOÇ ADAPTACÆÇ(B. (NrEZULXTATI DOSLÆDVENNQ BUDUTX KORISNÆ NE LI[E DLQ NAUKOWCÆW(B, (NA Æ DLQ FAHÆWCÆW SOCÆALXNIH SLUVB DLQ DÆTEJ(B, (NSÆM(B'Ç (NTA MOLODÆ(B, (NKRIMÆNALXNOÇ ÆNSPEKCÆÇ U SPRAWAH DÆTEJ(B, (NZAKLADÆW SOCÆALXNOÇ REABÆLÆTACÆÇ DLQ DÆTEJ(B, (NPÆDLÆTKÆW TA MOLODÆ(B, (NUSTANOW PENÆTENCÆARNOÇ SLUVBI uKRAÇNI(B, (NPSIHOLOGÆW TA SOCÆALXNIH PEDAGOGÆW ZAGALXNOOSWÆTNÆH [KÆL(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpSIHOLOG)QÆQ OSOBISTOSTÆs)E; (NPRIJNQTTQ R)QÆ[ENNQs)E; (NSOC)QÆALXNA ADAPTACÆQ [KOLQRÆWs)E; (NOPTIM)QÆZACÆQ PSIHÆ^NOGO STANUs)E; (NSOC)QÆALXNA DEZADAPTACÆQ DÆTEJs)E; (NADAPTAC)QÆQ DEWÆANTÆWs)E