(NnARIS )QÆSTORÆÇ KULXTURI uKRAÇNI (B/s)E - (NpOPOWI^(B, (NmIROSLAW(B,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NaRTeK(B,s, 1998)
(Nw KNIZ)QÆ ZAPROPONOWANA KONCEPCÆQ ROZWITKU UKRAÇNSXKOÇ KULXTURIs)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NkULXTURA uKRA)QÇNIs)E; (NKULXTURA kI)QÇWSXKOÇ rUSÆs)E; (NKULXTURA uKRA)QÇNIs)E