(NkULXTURNO(B-)QÆ(NSTORI^NA SPAD]INA pOLX]Æ TA uKRAÇNI QK ^INNIK ROZWITKU POLÆKULXTURNOÇ OSWÆTI (B:s)E (NZB)QÆRNIK NAUKOWIH PRACX (B/s)E - (NkREMENQ(B, (NwASILQ(B,s; (NlEWOWI^XKIJ(B, (NtADEU[(B,s; (NsISO)QÃWA(B, (NsWÆTLANA(B,s)E; (Nm)QÆNÆSTERSTWO OSWÆTI Æ NAUKI uKRAÇNIs)E; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNIs)E; (Nw)QÆDDÆLENNQ ZAGALXNOÇ PEDAGOGÆKI TA FÆLOSOFÆÇ OSWÆTIs)E ((NkI)QÇW(B;s)E (NhMELXNICXKIJ(B,s, 2011)
(Nu ZB)QÆRNIKU WISWÆTLENO SU^ASNÆ TENDNCÆÇ ROZWITKU POLÆKULXTURNOÇ OSWÆTI W pOLX]Æ TA uKRAÇNÆ U KONTEKSTÆ PROCESÆW GLOBALÆZACÆÇ TA ÃWROÆNTEGRACÆÇ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpOL)QÆKULXTURNA OSWÆTAs)E -- (NkULXTURNO(B-)QÆ(NSTORI^NA SPAD]INAs)E -- (NpOLX]As -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NPOL)QÆKULXTURNA OSWÆTAs)E; (NNAC)QÆONALXNEs)E; (NDUHOWNEs; (NGLOBALXNO(B-(NRAC)QÆONALXNEs)E; (NTOLERANTN)QÆSTXs)E; (NM)QÆVPOLÆKULXTURNA OSWÆTAs)E; (NC)QÆNNOSTÆs)E; (NDEMOKRATI^NE SUSP)QÆLXSTWOs)E; (NOSW)QÆTA uKRAÇNIs)E; (NOSW)QÆTA pOLX]Æs)E; (NKULXTURNO(B-(NCIW)QÆLÆZACÆJNA SAMOÆDENTIFÆKACÆQs)E; (NPOL)QÆKULXTURNIJ GLOBALÆZACÆJNIJ SWÆTs)E; (NWI]A OSW)QÆTAs)E; (NSOC)QÆALXNO(B-(NPEDAGOGÆ^NA DÆQLXNÆSTXs)E; (NPEDAGOG)QÆKAs)E; (NZAGALXNOMETODI^N)QÆ PROBLEMIs)E; (NPROFES)QÆJNIJ ROZWITOKs)E; (NPEDAGOGIs; (NPOL)QÆKULXTURNA PÆDGOTOWKAs)E; (NwALXDORFSXKA PEDAGOG)QÆKAs)E; (NPOL)QÆKULXTURNÆSTXs)E; (NwI])QÆ nARODNÆ {KOLI ãWROPIs)E; (NMED)QÆA(B-(NOSWÆTAs)E; (NPOL)QÆKULXTURNE WIHOWANNQs)E; (NPATR)QÆOTIZMs)E; (NPOLXSXKA PEDAGOG)QÆKAs)E; (NUKRA)QÇNSXKA PEDAGOGÆKAs)E; (NKULXTURN)QÆ TRADICÆÇs)E; (NETI^NA KOMPONENTAs; (NKULXTURNO(B-)QÆ(NSTORI^NA TEORÆQs)E; (Nl(B. (NwIGOTSXKIJs; (NPOLXSXKA GROMADAs; (NpRAWOBEREVNA uKRA)QÇNAs)E; (NKOMPLEKSNA PAM(B'(NQTXs; (NPOL)QÆKULXTURNÆ SUSPÆLXSTWAs)E; (N{KOLA BAZIL)QÆANSXKOGO KLQ[TORAs)E; (NUKRA)QÇNSXKA MOWAs)E; (NPOL)QÆKULXTURNÆSTXs)E; (NWI])QÆ PEDAGOGÆ^NÆ [KOLIs)E; (NETNOSPAD]INA pOD)QÆLLQs)E; (NW^ITEL)QÆ OBRAZOTWOR^OGO MISTECTWAs)E; (NOSW)QÆTA OSOBISTOSTÆs)E; (NROZWITOK OSOBISTOST)QÆs)E; (NB)QÆOGRAFÆÇs)E; (NKONTROLXNO(B-(NOC)QÆN@WALXNA DÆQLXNÆSTXs)E; (NPO^ATKOWA [KOLAs; (NPROBLEMNE NAW^ANNQs; (NDIFERENC)QÆACÆQ NAW^ANNQs)E; (NROBOTA Z D)QÆTXMIs)E; (NKULXTURNO(B-(NSOC)QÆALXNA ÆDENTIFÆKACÆQs)E; (NDO[K)QÆLXNIKIs)E; (NPOL)QÆKULXTURNA KOMPETENTNÆSTXs)E; (NMENEDVER OSW)QÆTIs)E; (NPROFES)QÆJNA KOMPETENTNÆSTXs)E; (NMENEDVER TURIZMUs; (NWI]A OSW)QÆTA pOLX]Æs)E; (NWI]A OSW)QÆTA uKRAÇNIs)E; (NMAG)QÆSTRIs)E; (NKULXTUROLOG)QÆ^NIJ PÆDHÆDs)E