(NkULXTUROLOG)QÆQ (B:s)E (NNAW^(B. (NPOS)QÆB(B. (NDLQ STUD(B. (NWI](B. (NNAW^(B. (NZAKL(B. /s)E - (NgRICENKO(B, (Nt(B. (Nb(B.,s; (NgRICENKO(B, (Ns(B. (Np(B.s; (NkONDRAT@K(B, (Na(B. (N`(B.s; (NsIROWATSXKIJ(B, (Na(B. (N`(B.s; (NmELXNI^UK(B, (Ns(B. (Na(B.s; (NgRICENKO(B, (Nt(B. (Nb(B.,s; (Nm)QÆNÆSTERSTWO OSWÆTI Æ NAUKI uKRAÇNIs)E; (NNAC)QÆONALXNIJ AGRARNIJ UNÆWERSITETs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NcENTR U^BOWO)QÇ LÆTERATURI(B,s)E, 2009)
(NwIKLADENO TEORETI^N)QÆ POLOVENNQ Æ KONCEPCÆÇ KULXTUROLOGÆÇ(B. (NPITANNQ PRIRODI Æ SUTNOSTÆ KULXTURI(B, (NWLASTIWOSTÆ KULXTURNIH FORM(B, (NPROBLEMI TIPOLOGÆÇ KULXTURI TA PROWÆDNÆ TENDENCÆÇ SU^ASNOGO SWÆTOWOGO Æ WÆT^IZNQNOGO KULXTURNOGO ROZWITKU(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NkULXTUROLOG)QÆQs)E; (NKULXTURAs; (NANTI^NA KULXTURAs; (NEPOHA sEREDNXOW)QÆ^^Qs)E; (NEPOHA w)QÆDRODVENNQs)E; (NEPOHA PROMISLOWOGO PEREWOROTUs; (NEPOHA ABSOL@TIZMUs