(NkULXTUROLOG)QÆQ (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NpODOLXSXKA(B, )Qã. (Na(B.,s)E; (NlIHWAR(B, (Nw(B. (Nd(B.s; )Qæ(NWANOWA(B, (Nk(B. (Na(B.s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NcENTR NAW^ALXNO)QÇ LÆTERATURI(B,s)E, 2005)
(NnAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK QWLQÃ SOBO@ TEORETI^NE WIKLADANNQ POLOVENX Æ KONCEPCÆJ KULXTUROLOGÆÇ(B. (Nw NXOMU ROZGLQDA@TXSQ PITANNQ PRIRODI Æ SUTNOSTÆ KULXTURI(B, ÇÇ Æ(NNFORMACÆJNO(B-(NSEMÆOTI^NOGO ROZUMÆNNQ(B, (NWLASTIWOSTÆ KULXTURNIH FORM(B, Æ(NSTORI^NÆ TIPI SOCÆOKULXTURNIH SWÆTÆW TA OKREMÆ WIDI KULXTURNIH SCENARÆÇW DÆQLXNOSTÆ(B, (NOSOBLIWOSTÆ MÆVKULXTURNOÇ KOMUNÆKACÆÇ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NkULXTUROLOG)QÆQs)E; (NKULXTURNIJ PROST)QÆRs)E; (NMISTECTWOs; (NSOC)QÆOKULXTURNÆ SWÆTIs)E; (NSCENAR)QÆÇ DÆQLXNOSTÆs)E; (NM)QÆVKULXTURNA KOMUNÆKACÆQs)E; (NSTEREOTIPI POWED)QÆNKIs)E; (NANTI^NA KULXTURAs; (NKULXTURA MISLENNQs; )QÆ(NSTORÆQ KULXTURIs)E